" "
 
  • Express Moving

Verhuizen met of zonder ladderlift

Een van de vragen die wij het meest binnenkrijgen van bestaande en potentiële nieuwe klanten is of zij een ladderlift nodig hebben voor hun komende verhuizing. Het antwoord op deze vraag hangt natuurlijk voor een deel af van de specifieke verhuizing, maar als verhuisexperts kunnen we u wel alvast vertellen dat het uiteindelijke antwoord vaak een volmondige “jazeker” betreft. Daarom leggen we in dit stuk kort uit wat een ladderlift precies is en waarom deze als hulpmiddel zo nuttig kan zijn bij verhuizingen.


Wat is een ladderlift precies?


Een ladderlift, ook wel meubellift genoemd, is eigenlijk precies wat het woord doet vermoeden: namelijk een lift op een ladder. Het gaat echter niet om een lift voor mensen, maar om een lift voor meubels en andere grote en/of zware objecten. Bij verhuizingen komt het vaak voor dat dergelijke objecten verplaatst moeten worden, bijvoorbeeld van de zolder op de derde verdieping naar de camion of van straatniveau naar het appartement op de zevende verdieping. In plaats van deze objecten op een of andere, vaak gevaarlijke manier naar beneden of naar boven te dragen, kan het (meeste) tilwerk ook door een ladderlift worden uitgevoerd.


Voordelen van een ladderlift


Voor diegenen die nog twijfelen over het verhuizen met of zonder ladderlift hebben we enkele voordelen van het huren van een ladderlift op een rijtje gezet:

  • Grote en zware objecten, maar ook de rest van een inboedel, kunnen een stuk sneller verhuisd worden met behulp van een goede ladderlift.

  • Door een ladderlift te huren voor uw verhuizing hoeft u hoogstwaarschijnlijk minder verhuizers te contacteren, wat de kosten aanzienlijk kan verlagen.

  • Verhuizen per ladderlift biedt een veel kleinere kans op schade dan het manueel verhuizen via bijvoorbeeld smalle trappenhuizen en deuropeningen.

  • Het laatste punt in deze lijst is misschien wel het belangrijkste: het verhuizen van zware en grote objecten per ladderlift is namelijk ook een stuk veiliger voor alle betrokken mensen.


Meer weten over het verhuizen met of zonder ladderlift? Neem gerust en vrijblijvend contact op met Express Moving in Antwerpen wanneer het u past!